Mmmm…. Boeken!

Ik krijg vaak de vraag: ‘Wat bezielt jou dat jij boeken leest als het niet verplicht is voor school?’. Ik lees graag en veel, maar dat weten jullie wel ondertussen al! Maar wat lees ik nu graag en waarom? Dat zal ik jullie vandaag vertellen.

Ik lees al enkele jaren veel boeken. Vroeger was dat Geronimo Stilton, For Girls Only…. Nu ondertussen al niet meer 😉 In het eerste jaar moesten we eens een boekbespreking maken, we kregen een lijst met verschillende boeken en hun beschrijving. Er was direct 1 boek die mij aansprak en dat was: Team Mortis-Het Romeo & Juliet mysterie van Bjorn Van Den Eynde. Dat boek koos ik dan en ik was direct verkocht. Ik vond het super hoe het boek angst, liefde, vriendschap en dood combineerde. De personages zijn zo realistisch dat je zo goed met hun kan meeleven. Sinds die boekopdracht ben ik nog meer beginnen lezen omdat ik dan ook de reeks van Team Mortis wou aflezen. Deze week is het zevende boek van deze reeks uitgekomen (Team Mortis- De spiegelmoorden). Ik kan niet wachten om er aan te beginnen!

Ik lees ook graag historische boeken, dan vooral over de WOII. Zo vond ik Mijn vriend Hitler van Piet De Loof ook een heel mooi boek. Het was informatief, maar niet saai. Je zag Hitler vanuit een ander standpunt, zijn beste vriend…

Onlangs heb ik ook de Harry Potter reeks gelezen. Ik had nooit gedacht dat ik dat leuke boeken zou vinden maar ik heb ze toch redelijk snel verslonden. Nu moet ik nog enkele losstaande boeken van de Harry Potter reeks lezen en dan heb ik alle Harry Potter boeken gelezen, dan moet ik juist nog alle films kijken. Normaal hou ik niet echt van fantasy boeken maar deze boeken vond ik heel goed! Ook ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ geschreven door Ransom Riggs vond ik een goed boek. (Ik ben nu zelfs bezig aan het tweede boek). Het is zo mysterieus en onrealistisch, maar toch kan je je goed laten meelijden door het verhaal. Door het gebruik van foto’s leest het boek ook heel snel. Zeker een aanrader dus!

Enkele jaren geleden was Maren Stoffels zeker mijn favoriete schrijver! Ik had al haar boeken meerdere keren gelezen en ik kreeg er nog steeds geen genoeg van. ‘Je bent van mij’ is het laatste boek dat ik gelezen heb van haar. Ik vond dat boek heel goed. Het was helemaal anders dan haar andere boeken die vooral romantisch waren. Maar van dit boek kreeg ik echt de kriebels… Het was wat griezelig, maar het einde was echt onvoorspelbaar! Een super boek dus!

Ik denk dat ik nu zowat mijn favoriete boeken en schrijvers vermeld heb!
Maar waarom lees ik nu zo graag? Wel, voor mij is lezen een manier om even te ontsnappen aan alles. Ik kan zelf fantaseren hoe de personages er uit zien, hoe hun omgeving er uitziet  en verder fantaseren over rand informatie. Dit vind ik zalig!

Lees jij net als mij zo graag? Welke boeken moet ik zeker lezen? Wie is jouw favoriete schrijver? Laat het mij zeker weten in de reacties!

Ik hoop dat jullie niet afgekraakt zijn door de lange tekst! (548 woorden, oeps!)

xoxo Jolien

(Sorry dat ik zaterdag niet gepost heb, ik was op chiroweekend!)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s